:-( Wygląda na to że masz Adblocka. Utrzymujemy się z reklam żeby móc dostarczyć Ci wiadomości z Twojego regionu za które nie musisz płacić, czy mógłbyś rozważyć jego wyłączenie?
  -5°C zamglenie

Szkolenie cukiernicze uczniów z AS-a

Edukacja, Szkolenie cukiernicze uczniów - zdjęcie, fotografia

30 listopada uczniowie Akademii Szkolnictwa AS mieli przyjemność uczestniczyć w szkoleniu cukierniczym, którego tematem była czekolada i jej uroki. Warsztaty prowadził mistrz świata w Cukiernictwie Mieczysław Chojnowski.

Uczniowie zajmowali się jej temperowaniem, genażami (tworząc własne receptury), pralinami (tworząc je od samych podstaw), figurkami i ich dekoracją. Warsztaty były nagrodą za udział w konkursie cukierniczym, którego organizatorem była Akademia Mistrza przy Zakładach Tłuszczowych w Kruszwicy. Ideą Akademii Mistrza jest stworzenie pasjonatom cukiernictwa możliwości spotkań, warsztatów, pokazów i szkoleń w celu rozwoju ich pasji i umiejętności. Członkowie Akademii Mistrza doskonalą swój kunszt pod okiem prawdziwych mistrzów.

Mieczysław Chojnowski Mistrz Świata w Cukiernictwie. Specjalizuje się w produkcji tortów, dekoracji z karmelu, czekolady i marcepana. Kto jak nie on miałby uczyć cukierników obchodzenia się z czekoladą. Mistrz pokazał na co go stać i nauczył młodzież AS-a jak "ugryźć"  trudny temat czekolady. Praca z nim mimo, że intensywna przebiegała w niezwykle przyjemnej atmosferze.

Szkolenie cukiernicze uczniów z AS-a komentarze opinie

Dodajesz jako: Zaloguj się

Ostatnie video - filmy na inowroclaw.info.pl