Przepyszne i chrupiące nuggetsy z indyka w złocistej panierce to idealna potrawa dla najmłodszych, a także dla tych starszych stołowników. Kruche, smaczne i rozpływające się w ustach kawałeczki indyka poprawią humor każdemu mięsożercy, który się do nich zbliży. Mimo, iż nuggetsy kojarzą się nam raczej z mięsem z kurczaka, można je również przyrządzać z indyka, który od dawna uchodzi za dużo zdrowszą wersję drobiu.
Porcja 100 gramów dostarcza naszemu organizmowi ok. 230 kcal, ok. 15 g białka, tyle samo węglowodanów i około 13 gramów tłuszczu.
Trudność przygotowania potrawy: łatwe.
Czas przygotowania: około dwóch godzin.
Typ potrawy: obiad, kolacja
Przewidywana ilość porcji: na 2 osoby (6-9 kawałków)
Marynata:
Panierka:
Tak przyrządzone danie można podawać między innymi z limonką. Fantastycznie sprawdzi się jako obiad, kolacja, ale także jako przekąska na przykład podczas pikniku. Nuggetsy z indyka są na pewno zdrowsze od tych z kurczaka oraz są niewątpliwie swego rodzaju nowością, dzięki czemu na pewno wzbudzą zainteresowanie gości, którzy będą chcieli otrzymać od Ciebie przepis. Danie może być serwowane również z jakimś dipem, albo sosem. Wszystko zależy od preferencji, sposobu podania, a także od wielu innych rzeczy.
Uwaga
Aby uzyskać bardzo chrupiącą skórkę, nuggetsy można smażyć dwa razy. Za pierwszym razem smażyć - według przepisu - od 3. do 5. minut, odsączyć z tłuszczu i pozwolić im trochę ostygnąć. Po kilku minutach ponownie zanurzyć je na 2-3 minuty w rozgrzanym oleju i dopiero wtedy ostatecznie wyjąć, odsączyć, a następnie podawać.
Smacznego!
DARMOWY TERMINAL PŁATNICZY, i inne usługi terminalowe: doładowania telefonów, doładowania gier, przyjmowanie płatności, rejestracja kart SIM...
Pomogę w napisaniu Twojej pracy licencjackiej, magisterskiej lub inżynierskiej. Oferuję także pomoc w tworzeniu różnego rodzaju projektów, obliczeń..
Nuggetsy z indyka. Prosty przepis na domowe niggetsy z mięsa indyczego komentarze opinie